Prednosti novog medija

Prednosti novog medija Objavljeno: 14.10.2015.

Digital Signage (u prijevodu „video označavanje“) je tehnologija s kojom se često susrećete, a da toga niste ni svjesni. Veliki ekrani na gradskim trgovima, promotivni video sadržaji u trgovinama i shopping centrima, interaktivni info pultovi u muzejima i javnim prostorima te sustavi koji Vas pozdravljaju na ekranu televizora hotelske sobe, sve su to različite implementacije Digital Media Signage-a, tehnologije koja omogućuje istodobni prikaz kompleksnog i raznovrsnog sadržaja na velikom broju ekrana.
 
Najčešći razlozi i ciljevi primjene DMS-a:
1.       Gradnja brenda - promoviranje i gradnja identiteta brenda unutar trgovine
2.       Utjecaj na ponašanje potrošača - upućivanje potrošača u druga područja, povećanje vremena provedenog unutar trgovine i širok spektar ostalih utjecaja
3.       Poboljšanje potrošačevog doživljaja - primjena DMS sustava utječe na smanjenje precipiranog vremena čekanja, demonstracije proizvoda i usluga (npr. recepti i sl.)
4.       Javno informiranje - vijesti, vrijeme, specifične lokalne informacije (mape, izlazi u nuždi, info za putnike...)
5.       Interno informiranje - korporativne poruke, savjeti za zdravlje i sigurnost, novosti itd. (dakle koriste ih i korporacije kako bi se približile zaposlenicima)
6.       Informiranje o ponudi - cijene, fotografije, sastojci, i ostale informacije o hrani koja se nudi ili nekim drugim proizvodima (dakle DMS sustavi unutar restorana i dućana koji su direktno namijenjeni potrošačima koji posjećuju dućan)
7.       Pomoć posjetitelju u pronalasku željenog sadržaja i informacija,  primjerice u muzejima i sl.
Najveća prednost DMS-a je mogućnost trenutne izmjene sadržaja, bolje usmjeravanje poruke ciljanom tržišnom segmentu te prikaz atraktivnog i interaktivnog sadržaja, čime se postiže mnogostruko veća učinkovitost u odnosu na tradicionalne medije.
Oglasna mreža u maloprodajnom lancu Kaufland medijski je kanal kojim dosežete više od 35 milijuna posjetitelja godišnje (od toga više od 5 milijuna impresija godišnje, izračunato prema DPAA matrici), u 12 centara koje pokrivamo. Posjećenost pojedinoga Kauflanda u kojem smo zastupljeni kreće se od 1,1 do 4,3 milijuna posjeta godišnje. Brojne regionalne televizije, popularni portali i tiskani mediji ne mogu se niti približiti ovakvom dosegu.
 
Pokrenuli smo i novi oglasni format, brendirani okvir monitora – PRINT SKIN MEDIA KONCEPT. Na ovaj način postižemo daleko veću zamijećenost oglasa, posebno oglasa koji se nalaze na okviru svakog od monitora.
 
Oglašavanje na mjestu prodaje i drugi ambijentalni mediji bilježe značajan rast u udjelima marketinških budžeta.
Trenutno se otvara novo veliko tržište vezano uz mobilne aplikacije kao što su mobilna plaćanja i marketing pomoću društvenih mreža gdje se DMS koristi u sinergiji s mobilnim uređajima u cilju promoviranja mobilnih aplikacija i usluga.


Povratak